Weeting

Wij betrappen ons er nu vaak op: veel te lang binnen achter de computer werken. Zonde, want bewegen maakt 60% productiever. Het effect treedt al na 5 minuten op, blijkt uit onderzoeken naar het verband tussen bewegen en productiviteit (Colzato, 2013 en Opezzo & Schwartz, 2014). Zet bewegen daarom in als werkvorm met walking meetings, oftewel: weetings.

Inzetten bij

Inhoudelijke overleggen, check-ins, coachingsgesprekken

Dit heb je nodig

Fysiek overleg: kleine blocnote of voice-to-text App. Telefonisch: koptelefoon of oortjes

Deelnemers

Afhankelijk van de coronamaatregelen 2-6 p. of telefonisch max. 4 p.

Stappen

 1. Spreek voorafgaand aan een bijeenkomst af om het overleg lopend te doen. Bepaal of je fysiek samen gaat lopen of dat je tegelijkertijd op een andere locatie loopt en elkaar belt. Inspiratie nodig voor een leuke en praktische route? Kijk eens op Weeting.nl of Wandelnet.nl/rondjelopen.
 2. Vraag je overlegpartners om te zorgen dat ze voorbereid op het afgesproken moment klaar staan. Oftewel: comfortabele schoenen, eventueel een notitieblok en pen op zak en bij een telefonisch gesprek oortjes of een koptelefoon met microfoontje.
 3. Ga lekker aan de wandel! Start het overleg met het bepalen van het doel: met welk resultaat zijn jullie blij aan het eind van het overleg?
 4. Gebruik de omgeving als inspiratie.
  Bijvoorbeeld met een brainstorm oefening als: sta even stil, als je het probleem hier en nu moest oplossen met alleen de middelen en plek voorhanden die je nu ziet, hoe zou je dat dan aanpakken?
  Een focus oefening kan ook: vraag om bewust te focussen op steeds één zintuig, hoe ruikt, voelt en klinkt de omgeving? Dit werkt goed om even te landen tijdens een drukke dag om vervolgens met meer focus te overleggen.
  En voor degene met een beetje lef, een verse blik oefening: toets jullie idee of uitdaging meteen door een vreemde op straat aan te spreken en te vragen of je kort iets mag voorleggen. Verse invalshoeken gegarandeerd! Meer inspiratie nodig? Wij zijn er altijd voor in om even te sparren.
 5. Zorg dat je halverwege de overlegtijd even de tussenstand opmaakt: bespreken jullie dat wat jullie moeten bespreken? En waar willen jullie het in het laatste deel in ieder geval nog over hebben? Als je fysiek samen loopt kan je dit moment ook inplannen bij een bijzonder punt op de route.
 6. Sluit de Weeting af met een check-out: vat samen en stel minimaal de eerstvolgende concrete actie vast. Schrijf deze op, of makkelijker: spreek deze in via een voice-to-tekst app. Bijvoorbeeld deze Android App of deze iPhone App. Geef alle deelnemers tot slot de ruimte voor een laatste woord.

Vergelijkbare tools