Swipocratie

Participatie onmogelijk in deze tijden? Zeker niet! Want participatie is meer dan een avond met koffie en cake in een zaaltje achteraf. Met de online tool Swipocratie gebruiken we beelden en stellingen als basis voor een discussie over onze leefomgeving of participatie binnen organisaties. Dit deden we voor de Coronacrisis al, maar is nu eigenlijk nóg relevanter. Misschien is dit zelfs wel hét moment om participatie eens op een hele andere manier aan te pakken. Met Swipocratie hebben we reacties en input van honderden deelnemers opgehaald over bijvoorbeeld de ontwikkeling van een bedrijventerrein in de gemeente Dronten, de ontwikkeling van een winkelstraat in Breda én we versterken met Swipocratie de medewerkersparticipatie binnen Rijkswaterstaat. Swipocratie is democratie in je broekzak, ook voor mensen die thuis zitten!

Inzetten bij

Participatie

Dit heb je nodig

Een computer, tablet of telefoon en wat hulp van Jonge Honden 😉

Deelnemers

Zo veel mogelijk!

Stappen

  1. Neem contact op met Jonge Honden! Voor (online) participatie bestaat geen vastomlijnd stappenplan. Daarom is elk traject met Swipocratie weer anders. Wij denken graag met je mee.
  2. Samen beantwoorden we vragen als: Wat willen we bereiken en waarom? Welke informatie willen we ophalen en bij welke doelgroep? Hoe verleiden we deelnemers om te gaan swipen en welke vragen en/of beelden gaan we tonen? Wat gebeurt er met de resultaten en hoe worden de bereikte deelnemers geïnformeerd?
  3. Tijd om aan de slag te gaan!

Vergelijkbare tools