Beeldbel-brainstormen met Miro

Om online te brainstormen met meerdere mensen tegelijkertijd moet je bij Miro zijn. Kies een template naar keuze en dan is het virtuele post-its plakken, verbanden leggen, tekenen, typen, afbeeldingen en zelfs video’s toevoegen maar! Communiceren doe je via de chat-functie, al kan je natuurlijk ook een apart video- of telefoongesprek aanzetten. Dit kan niet via Miro, maar programma’s als Skype, Zoom of de gewoon de ouderwetse telefoon helpen je net zo goed uit de brand.

Inzetten bij

Elke brainstorm of vergadering waar je een creatieve draai aan wilt geven. Een extra tip voor alle projectmanagers en scrummers onder ons: Miro leent zich goed voor het maken van een SCRUM-board; je kan een brainstorm opslaan en bijwerken op elk willekeurig moment.

Dit heb je nodig

Een account bij Miro (let op: met een gratis account mag je maximaal drie actieve brainstormboards hebben). Start voor meer interactie ook een online vergadering via Teams, Zoom, Skype of een andere vergadertool. Wil je eens wat anders proberen? Met Mural en Stormboard kun je ook online brainstormen.

Deelnemers

Het beste te gebruiken in kleinere sessies/groepen van 6 tot 8 personen.

Stappen

  1. Maak een (gratis) account aan op www.miro.com.
  2. Creëer een brainstormboard. Gebruik hiervoor het ‘Blank board’ of een van de bestaande templates.
  3. Kies een leuke werkvorm om te brainstormen. Inspiratie voor werkvormen nodig? Kijk dan eens bij de onze event- of vergadertools.
  4. Vraag de deelnemers voorafgaand de vergadering een account aan te maken op Miro.
  5. Eventueel: start een online video- of belvergadering voor meer interactie.
  6. Stuur de URL-link van het brainstormboard naar de deelnemers.
  7. Brainstormen maar!

Vergelijkbare tools